In cazul in care aveti o carcasa desktop ingusta si veti dori adaugarea unei placi video, eventual cu doua iesiri video pentru doua monitoare, va trebui sa instalati o placa de tip low-profile.

Una dintre cele mai populare placi in momentul de fata este Asus ENGT430 care vine in pachet atat cu bracket full-size cat si cu doua bracket-uri low-profile. O gasiti la Emag aici: Placa video low profile (ingusta, mica) Nvidia

Asus ENGT430 Low Profile Brackets

Asus ENGT430 Low Profile Brackets

Insa din cauza cablului scurt pe care este legata cea de-a doua iesire video (VGA) nu veti putea instala bracket-ul al doilea decat intr-o singura parte, in acest caz in partea cu componentele, iar in majoritatea carcaselor slim nu este loc pentru bracket in stanga placii video.

Ce se poate face puteti observa in imaginile atasate, in cazul unei carcase desktop Dell Optiplex 330.

4 Comments

  1. Salut am si eu un Dell OptiPlex 745 si mi-am luat o placa video nvidia gibabyte geforce 210 1024 mb ddr3 si am primit doar un braket si nu am ideie cum vine pusa placa video

  2. Salut eu as avea o alta intrebare,din cauza ca am vazut ca nu prea se gasesc placi video low profile cu 128 bit,ma gandeam sa pun una cu profil mare si sa nu mai pun capacul carcasei.

    • Salut, poti sa faci asta dar va trebui sa o fixezi cumva, altfel risti ca greutatea placii sa afecteze slotul. Mai exista adaptoare care iti permit montarea placii la 90 grade fata de slot, daca carcasa iti permite; se numesc Riser PCI Express, da o cautare si vezi despre ce este vorba.

  3. Am un deel din 2004 , placa video e slaba nu merge gta , doresc o placă video sa meargă gta ! Mă puteți ajuta , daca da contactațimă , pe e-mail!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.