Ai nevoie de o placa video low profile dar stii ca ai doar placi video full size ? Merita sa arunci o privire mai atenta la ele, ai putea constata ca unele nu sunt chiar full size..

In cazul prezentat in imagini, este vorba despre o placa video PCI Express Gigabyte GV-NX73G128D. Aceasta are practic placa cu circuitele integrate mai mica decat pare, insa radiatorul este mai inalt, si acoperit cu o tabla din aluminiu (smecherie numita de cei de la Gigabyte “Unique Screen Cooling”) ce se prelungeste spre partea din fata, acoperind partea de sus de unde se termina placa pana la capatul bracket-ului metalic ce contine si mufa de iesire VGA.

Odata demontata aceasta tabla, se vede foarte clar inaltimea reala a placii. Radiatorul poate fi schimbat cu unul mai mic si cu racire activa (cooler) sau ca si in cazul de fata, se poate indoi, astfel incat sa incapa in carcasa dorita. Daca alegeti varianta indoirii, aveti grija ca la operatia de indoire sa nu crape aluminiul. De preferat sa se faca cu mare atentie foarte incet si daca se poate incalzit materialul inainte pentru a evita ruperea.

Pasul urmator este demontarea bracket-ului lung, scurtarea acestuia si gasirea unui loc pentru montarea mufei VGA. Intamplator am avut un bracket pentru mufa VGA ramas de la o placa video low-profile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.