Renault și Dacia au decis ca pe Logan să nu monteze filtru de polen pentru habitaclu în aeroterma. Astfel că la pornirea aerotermei ajunge în interior tot praful de afară cât și frunze dacă aveți norocul să parcați mașina sub un copac. Este de toată jena și totodată un risc major de siguranță să primești frunze în ochi la pornirea climatizării.

Montarea unui astfel de filtru este însă posibilă, aeroterma fiind prevăzută cu un locaș special în acest sens. Acest locaș este însă acoperit de un plastic din turnarea corpului aerotermei. Decuparea acestuia se poate face cu ajutorul unui cutter, letcon/pistol de lipit sau pânză de bomfaier.

Locația este accesibilă în partea de jos lateral a consolei centrale, la picioarele pasagerului, aproape de peretele antifoc.

Decupajul poate fi început cu ajutorul unui pistol de lipit (daca aveți un invertor de 220V îl puteți alimenta comod cu acesta), introducând ansa încinsă în plastic. Astfel se poate crea un locaș pentru introducerea lamei de bomfaier. Se poate decupa și integral cu pistolul de lipit însă decupajul va trebui retușat mai mult prin pilire.

MARE ATENȚIE la cei care au mașina dotată cu aer condiționat – în interiorul aerotermei, în partea stângă a decupajului se află vaporizatorul (radiatorul instalației de aer condiționat din interiorul aerotermei) iar acesta poate fi fisurat foarte ușor cu lama de bomfaier. Recomand în acest caz foarte multă prudență și folosirea pistolului de lipit sau a altui instrument cu vârf încins pentru a putea controla operația de decupare mai ușor.

După realizarea decupajului puteți introduce filtrul în noul locaș prin strângere pe verticală, introducând întâi partea de sus. În majoritatea cazurilor, pentru clipsare în partea de jos este necesară pilirea ușoară a buzei aerotermei pe care vine prins clipsul filtrului.

Filtrul este cel de Nissan Micra sau Clio 3 și puteți cumpăra cu aproximativ 10 euro compatibil sau 20 euro de origine.

7 thoughts on “Montare filtru habitaclu Logan

 1. asa fac cei de la logan nu fac treaba bine pana la cap. trebuiausa puna de la inceput filtu de polen nu sai lase pe clienti sal monteze. mai fac si alte prostii
  .

 2. Pingback: Piese Auto Magazin
 3. In loc sa faca treaba pana la capat i-au lasat pe oameni sa se chinuie.

  • andi

   Bine macar ca se poate monta ulterior. Mi-am cumparat si eu azi filtru – 20 lei, frantuzesc facut de klaxcar, in weekend il montez.

 4. marius_lmd

  atunci era mai scumpa, si care mai era diferenta fata de clio? cine vrea si are bani in plus isi pune, (nu neaparat acasa, ci in service) bani, bani , bani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

clear formSubmit